In navolging van de award winnende Forge, de eerste aanpasbare trekkingschoen, introduceert Tecnica voor 2019 met trots de Plasma S, de eerste aanpasbare low-cut wandelschoen. Door middel van de unieke C.A.S. machine kan dit model in slechts 20 minuten perfect aangepast worden aan de voeten van de drager.. 

Het uiterst moderne en minimalistische design maakt de Plasma S extreem veelzijdig, waardoor deze in uiteenlopende situaties gedragen kan worden. Naast de geweldige prestaties als een low-cut wandelschoen, is de Plasma S ook ideaal voor tijdens het reizen of het dagelijks leven. Deze veelzijdigheid komt tegemoet aan de groeiende vraag naar een combinatie van functionaliteit en draagbaarheid, om zo de ultieme veelzijdigheid te bereiken die de huidige generatie outdoorconsumenten verlangt. 

De C.A.S. technologie bestaat uit een door warmte vervormbaar materiaal op de belangrijkste plaatsen, de hiel en de voetboog, evenals een volledig door warmte aanpasbare inlegzool voor een optimale drukverdeling onder de volledige voet alsook een optimale ondersteuning van de voetboog. Het proces maakt gebruik van een gepatenteerd, speciaal ontworpen systeem dat de schoen verwarmt en comprimeert en zo in slechts 20 minuten volledig naar de voet vormt. De technologie kan de schoen perfect aanpassen aan de meeste voeten.

De Plasma S wordt op een anatomisch gevormde leest gemaakt, waardoor deze zelfs al out-of-the-box een geweldige pasvorm biedt. Het nieuwe overlap design zorgt voor een anatomische pasvorm, gaat drukpunten tegen en zorgt ervoor dat de tong perfect op z’n plaats blijft tijdens het wandelen. Het self-locking veterdesign is voorzien van stevige Kevlar® veterlussen en geruwde veters, wat ervoor zorgt dat de veters zichzelf vastzetten en tijdens het wandelen kleine aanpassingen mogelijk maakt voor de meest ideale spanning. De Plasma S is 100% vegan-friendly. 

De unieke, veelzijdige upper en het ontwerp van de zool zorgen voor maximale flexibiliteit en comfort, zelfs tijdens lange wandelingen. De Vibram® Megagrip zool combineert de grip van een trailrunschoen met de ondersteuning van een fatsoenlijke trekkingschoen. Gore-Tex® Extendend comfort liners maken deze schoen waterdicht en ademend, wat dit premium product compleet maakt.